Home

U fokusuPregled svih vesti iz komore...

01.12.2014                  RPK Valjevo na 9. Sajmu etno hrane i pića u Beogradu

Tradicionalno, Regionalna privredna komora Valjevo organizuje i pomaže nastup proizvođača iz ove oblasti. Sajam je specifičan jer predstavlja regionalnu smotru proizvođača i proizvoda namenjenih tržištu, pripremanih po tradicionalnim receptima i na tradicionalan način. Cilj je da se afirmišu tradicionalni proizvodi kao prvorazredni tržišni i izvozni artikli, da se unapredi kultura ishrane i zdravlja, očuva tradicija i kulturni identitet, da se poveća broj proizvoda sa zaštićenim geografskim poreklom.

Regionalna privredna komora Valjevo se na svom izlagačkom prostoru predstavila zahvaljujući brojnim izlagačima: Srpska magaza iz Ljiga, Festival zimnice iz Koceljeve, Gljivarsko društvo iz Valjeva, proizvodnja voćnih rakija "Đurđević" iz Valjeva, Udruženje vinogradara i vinara "Gradina" iz Valjeva, Poljoprivredno gazdinstvo Mijatović iz sela Robaje, Malina impex iz Valjeva, Basillicum iz Šapca, Poljoprivredno gazdinstvo Radovanović, Apiherba terapija i Apifarm iz Valjeva, Valjevska pivara.

Ono što je novina ove godine to je predstavljanje "DTL"-a odnosno Domaćeg trgovačkog lanca čiji jedan od osnivača i naravno član "EUROPROM" iz Valjeva.

EUROPROM je predstavio svoju trgovačku marku DOMAĆE kroz proizvode svojih dobavljača: MLEKARA KAČAREVIĆ iz Mionice, AGRANELA iz Valjeva, STOČAR LSB iz Uba, mlekara AGRO MAJA iz Divaca, EURO-PEK i YU EUROPA iz Valjeva, mlekara BABIĆ M&O iz Lajkovca, ARONKO iz Valjeva i PODGORINA BELJIĆ iz Valjeva. Na ovaj način je dat značaj i proizvodima koji se prave po tradicionalnim receptima u našem kraju i nastupaju pod sloganom DOMAĆE što ima veoma pozitivan odjek kod potrošača.

Stručni žiri sajma dodelio je DIPLOMU Sajam etno hrane I pića –ROBNA MARKA IZ SRBIJE:

1) u robnoj grupi PROIZVODI OD MESA, podgrupa PRERAĐEVINE OD SVINJSKOG MESA za proizvod DOMAĆI ČVARCI preduzeću STOČAR L.S.B. Ub, koji je se predstavio na našem štandu putem DTL lanca I trgovačke marke “DOMAĆE”
2) u robnoj grupi MLEKO I PROIZVODI OD MLEKA, podgrupa KAJMAK za proizvod KAJMAK preduzeću MLEKARA KAČAREVIĆ Mionica, takođe predstavljen putem lanca DTL I trgovačke marke “DOMAĆE”

bottom
top
Copyright © 2010 Regionalna privredna komora Valjevo/Karađorđeva 64/ Sva prava zadržana. Kontakt
Poslednja promena 17.02.2017. 08:41:57
bottom