Home

U fokusuPregled svih vesti iz komore...

25.12.2014                  Svečano uručene nagrade RPK Valjevo za najbolje poslovne rezultate u 2014.

Nakon raspisanog konkursa za dodelu nagrada Regionalne privredne komore Valjevo za najbolje poslovne i preduzetničke rezultate u 2014. godini, u proceduri koja je trajala dva meseca, žiri je pregledao sve prispele predloge, proverio podatke i na sednici održanoj 8. decembra u Šapcu doneo odluku. U okviru 12 vrsta nagrada svrstanih u devet kategorija, nagrađena su sledeća privredna društva, preduzetnici, zadruge, poljoprivredna gazdinstva:

NAJBOLJE POLJOPRIVREDNO GAZDINSTVO: POLJOPRIVREDNO GAZDINSTVO RADOVANA KNEŽEVIĆA IZ DUBLJA, OPŠTINA BOGATIĆ - Radovan Knežević je uzoran i napredan poljoprivredni proizvođač. Sa suprugom Biljanom, sinom Lazarom i kćerkom Ivanom obrađuje 22 hektara zemlje na kojima proizvodi 140 tona jabuka i krušaka, oko 40 tona pšenice i kukuruza i 15 tona lucerke. Primenjuje savremenu agrotehniku, a planira da se specijalizuje za proizvodnju voća. Aktivan je član Zemljoradničke zadruge „Dubljanka”.

NAJBOLJA ZEMLJORADNIČKA ZADRUGA: ZEMLJORADNIČKA ZADRUGA SINOŠEVIĆ - Zadruga iz Gornje Pocerine koja već decenijama beleži dobre rezultate. Preuzela oko 4000 svinja i 400 junadi i isporučila klanicama, a mlekarama 350 hiljada litara mleka. Sa devet zaposlenih, godišnji promet u 2013. prešao je 100 miliona dinara. Skupština ima 12 zadrugara, neposredno sarađuje sa 500 kooperanata i pritom je aktivna u zadružnom savezu.

NAJBOLJI PREDUZETNIK ZA CENTAR VALJEVO: LJILJANA BELJIĆ, VLASNIK SZTUR „PODGORINA BELJIĆ” IZ VALJEVA - Podgorina Beljić je osnovana 1987. kao trgovina, da bi od 1990. postala pekara, baveći se proizvodnjom hleba i peciva. Ima 13 zaposlenih i planira njihovo povećanje. Ukupan prihod u 2013. godini iznosio je 37 miliona dinara. Poseduje i dva maloprodajna objekta.

NAJBOLJI PREDUZETNIK ZA CENTAR ŠABAC: ZLATKO PAVLOVIĆ, VLASNIK I OSNIVAČU SPR FAVORIT IZ ŠAPCA - Favorit je osnovan 1995. i ima sedam zaposlenih. Firma se razvijala postepeno, a danas je jedna od nekoliko firmi u Srbiji koja proizvodi opremu za kupatila: klasične, hidromasažne i tuš kade i kabine. Proizvodi su od sirovina vrhunskog porekla, usklađeni sa standardima ISO 9001, ISO 14001 i TUV. „Favorit” je u prvih devet meseci 2014. ostvario promet od 46 miliona dinara.

POSEBNA NAGRADA ZA NAJBOLJU ŽENU PREDUZETNICU: RUŽA BOŽIĆ, SUVLASNICA I DIREKTOR FIRME TEHNO-BOŽIĆI OD ŠABAC - Gospođa Božić je diplomirani inženjer tehnologije. Prethodno radno iskustvo stekla je u preduzećima „Šapčanka“ i „Cooperativa“ ad Beograd. Od 2000. godine u sopstvenom preduzeću kao direktor proizvodnje organizuje proizvodnju, preradu, pakovanje i prodaju suve šljive. Od 2003. godine angažovana na izgradnji sopstvenih savremenih sušara i proizvodnog pogona za voće, uvođenju standarda kvaliteta HACCP 2009. godine i FSSC 2013. godine. Zahvaljujući njenoj stručnosti i 25- godišnjem iskustvu TEHNO-BOŽIĆI danas su jedna od vodećih kompanija za proizvodnju, preradu i plasman suvih šljiva na domaćem i ino tržištu.

POSEBNA NAGRADA ZA UNAPREĐENJE KVALITETA I ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE: PODGORINA FRUCHT DOO OSEČINA - Renomirano privredno društvo u oblasti otkupa, prerade i izvoza voća i voćnih koncentrata. Primenjuje specijalizovane standarde poslovanja HACCP, SGF, OKOP. Kvalitet je merilo poslovanja , a izdvaja se po odgovornom odnosu prema životnoj sredini. Prethodnih godina uložena su značajna sredstva u izgradnju sopstvenog uređaja za prečišćavanje otadnih voda, koji je sredinom 2014. završen biološkim prečišćavanjem. Na ovaj način potvrđeno je opredeljenje za odgovoran odnos prema životnoj sredini, racionalno korišćenje prirodnih resursa, smanjenje štetnih uticaja na okolinu. Strategija razvoja, između ostalog, oslanja se na primenu inovativnih rešenja u oblasti energetske efikasnosti i stalnu brigu o zaštiti radne i životne sredine.

POSEBNA NAGRADA ZA DRUŠTVENO ODGOVORNO POSLOVANJE: B.M.R GROUP DOO ŠABAC - BMR je realizovao različite projekte društveno odgovornog poslovanja. Uspešno primenjuje principe zasnovane na etičkim, ekonomskim, socijalnim i drugim normama u cilju stvaranja klime pripadnosti kompaniji i dobre saradnje sa svim segmentima društva, sve u funkciji opšteg dobra. Brojni su primeri sponzorskih, donatorskih i humanitarnih akcija, pomoći i podrške u različitim oblastima: sportu, lokalnim školama, nezbrinutoj deci, zaposlenima, posebno teško obolelima.

POSEBNO PRIZNANJE ZA NAJBOLJEG NETO IZVOZNIKA: VALY DOO VALJEVO - VALY zauzima značajno mesto među izvoznicima, sa neto izvozom od 84 miliona dolara u 2013. godini i učešćem od 16% u ukupnom izvozu regije, kao i značajnim učešćem u izvozu Srbije.

POSEBNA NAGRADA ZA KONTINUITET U POSLOVANJU: EUROPROM DOO VALJEVO - Privredno društvo koje je za protekle 23 godine obezbedilo zavidno mesto na tržištu Valjeva i regiona, donošenjem dve strateške odluke: da se ubrzano razvija maloprodajna mreža i tzv. seoski program. Društvo je naraslo u preduzeće koje danas zapošljava 350 ljudi, sa stručnim menadžentom, motivisanim radnicima i harmoničnom radnom sredinom, koje raspolaže modernim objektima, sopstevim voznim parkom i IT opremom. Ključni ciljevi društva i dalje će biti negovanje poverenja potrošača, zaposlenih i poslovnih partnera, dostupnost, široki asortiman kvalitetnih proizvoda i cenovna konkurentnost.


NAJBOLJE MIKRO PRIVREDNO DRUŠTVO


SREBRNO PRIZNANJE: VAZ DOO VALJEVO - VAZ je prepoznatljiv proizvođač protivpožarne opreme, vatrogasnih armatura, creva, aparata, uz korišćenje potrebnih standarda i tehnologije. Društvo posluje preko 2 decenije plasirajući proizvode najvećim delom na domaće tržište, ali i u zemlje regiona. Poslednijh godina VAZ uvodi nove tehnologije i nove proizvode - vatrogasna creva, protivpožarne aparate, zapošljavajući tehnički obučene radnike. Uporedo sa obezbeđenjem potrebnih atesta, 2012. uveden je standard ISO 9001, a radi se na uvođenju Ce znaka.

ZLATNO PRIZNANJE: MIDEKS DOO ŠABAC - Proizvodno-trgovinsko preduzeća Mideks postoji od 1992. godine. Za više od dve decenije poslovanja svrstalo se među najuspešnije proizvođače sirćeta, esencije, kućne hemije, PET i plastične ambalaže, plastičnih zatvarača za ambalažu i za sito-štampu. Društvo je tehničko-tehnološki dobro opremljeno, sa zaokruženim poslovni ciklusom u okviru firme. Strateški cilj vlasnika je stalna modernizacije, proširenje delatnosti i tržišta i dalje uspešno odgovaranje na zahteve tržišta i vremena.

NAJBOLJE MALO PRIVREDNO DRUŠTVO


BRONZANO PRIZNANJE: MAČVA-EKSPRES DOO BADOVINCI - Posluje od 2001. godine u delatnosti gradskog i prigradskog prevoza, tehničkog pregleda vozila i trgovine na malo motornim gorivima. U svim oblastima poslovanja ovo privredno duštvo za cilj ima permanentno ispunjavanje svih zahteva korisnika usluga i kupaca, kako u pogledu kvaliteta tako i cena. Ciljevi se ostvaruju stalnim investiranjem, inoviranjem, unapređenjem organizacije i obukom zaposlenih.

SREBRNO PRIZNANJE: STIM-IMPORT DOO LOZNICA - Uspešno radi od 1987. godine kao zanatska radnja, a od 1991. kao preduzeće – proširujući proizvodnju i osvajajući nove proizvodne programe u tekstilnoj grani. Danas je to društvo prepoznatljivo po proizvodnji kućnog rublja, ugostiteljske tekstilne opreme, ličnih zaštitnih sredstva, LTZ i HTZ opreme, ekoloških kesa. Firma ima i dizajn centar, kao i proizvodnu celinu sa specijalnom opremom za štampanje, vez i konfekcijske delatnosti. Primenjuje međunarodne standarde kvaliteta ISO 9001 i 14 001.

ZLATNO PRIZNANJE: URBAN-TECHNICS DOO VALJEVO - Duže od jedne decenije ovo privredno društvo proizvodi ploče i folij za termoformiranje, za rudarsku industriju, poluproizvode na bazi polimera, dihtunge za rashladne uređaje, cevi za bojlere, radi na razvoju, proizvodnji i prodaji mašina i opreme za PVC i aluminijumsku stolariju. Sopstveni razvoj novih proizvoda, konstrukcija i izrada alata, projektovanje, tehnološko usavršavanje, izrada u skladu sa zahtevima i potrebama tržišta, kvalitet kao merilo poslovanja – osobenosti su Urban tehniksa. Strateški ciljevi su : ispunjenje zahteva kupaca, stalno podizanje konkurentnosti, stabilan rast i razvoj, bolji poslovni rezultati, motivisani zaposleni i odgovoran odnos prema životnoj sredini.

NAJBOLJE SREDNJE PRIVREDNO DRUŠTVO


BRONZANO PRIZNANJE: STOČAR L.S.B. DOO UB - Privredno društvo je nastalo iz porodičnog poljoprivrednog biznisa porodice Leontijević, pre 20 godina. Osnovna delatnost je stočarstvo - tov junadi na području Kolubarskog okruga i šire, sopstvena klanica i direktna distribucija potrošačima i veletrgovinama. Privredno društvo bavi se izvozom junećeg mesa „baby beef“ kvaliteta, kao i proizvodnjom stočne hrane za sopstvene potrebe. Od 2011. godine u sastavu je i Društvo za skladištenje žitarica i proizvodnju brašna Tamnavac L.S.B. doo.

SREBRNO PRIZNANJE OVE GODINE ZA - EUROPROM DOO VALJEVO - Uprkos nepovoljnom privrednom ambijentu, posebno u sektoru trgovine, privredno društvo EUROPROM, osnovano 1990. godine, poslovalo je profitabilno, uz dobro isplanirano ulaganje u nove investicije: nedavno u Lajkovcu, a planirani su novi objekti u Valjevu, Mionici i Osečini. Nedavno obavljeno istraživanje Istraživačko-razvojnog centra Visoke poslovne škole iz Valjeva potvrdilo da je građanima „Europrom“ omiljeno mesto za kupovinu. Osnovna ideja preduzeća je da ide u susret potrošaču, kako u gradu tako i u seoskim sredinama. O tome svedoči sve veći broj maloprodajnih objekata (TAČAN BROJ?) i proširenje na čitav okrug. Europrom je značajan član DTL-a (Domaćeg trgovinskog lanca).

ZLATNO PRIZNANJE ZAVREĐUJE - B.M.R GROUP DOO ŠABAC - Preduzeće specijalizovano za proizvodnju i montažu cevovoda, čeličnih konstrukcija i opreme , deo je kompanije BMR Austrija. Uspešno posluje u Srbiji od 2003. i pokriva tržište Istočne Evrope, Austriju, Nemačku, Italiju, kao i zemlje Bliskog Istoka. Zahvaljujući usvajanju novih tehnologija, znanju i iskustvu zaposlenih, sa organizovanom sopstvenom školom zavarivanja, postavljeni su temelji za uspešno vođenje projekata, poslova na području cele Evrope kao i osvajanje novih tržišta. Vizija BMR-a je postati lider u regionu JI Evrope za vrhunsku uslugu proizvodnje i montaže čelika. Uvaženi poslovni partner, odgovoran prema zaposlenima, tržištu, životnoj sredini.

NAJBOLJE VELIKO PRIVREDNO DRUŠTVO


SREBRNO PRIZNANJE: VINDIJA DOO LAJKOVAC - Osnovano 2005. godine i jedno je od 13 preduzeća poslovnog sistema „Vindija“. Predstavlja poslovno sedište „Vindije“ u Srbiji i objedinjuje fazu proizvodnje, prerade u Plandištu, brojlerske farme u Plandištu, Velikoj Gredi i Rukladi nedaleko od Lajkovca, uz primenu naprednih tehnologija za postizanje optimalnih uslova za tov pilića i maksimalno iskoriščenje genetskog potencijala. U svim tehnološkim postrojenjima i proizvodnim objektima primenjeni su međunarodni standardi kvaliteta: ISO 9001, HACCP; HALAL, KOŠER, IFS, BRS.

ZLATNO PRIZNANJE: VEGA DOO VALJEVO - Nakon 20 godina uspešnog poslovanja, u 2013. godini Vega je svrstana među sto naj.... privrednih društava u Srbiji i među tri najuspešnije kompanije u delatnosti prodaje, skladištenja i distribucije lekova i dijetetskih suplemenata na tržištu Srbije. Ovo je bilo 2013, sada su verovatno u samom vrhu. Savremeno organizovano privredno društvo, sa dinamičnim investicionim ciklusom u nove kapacitete i savremena transportna sredstva, uz poštovanje dobre distributivne prakse u skladu sa najsavremenijim zahtevima distribucije lekova. Poslovni sistem „Vega“ opredelio se za koncept poslovanja zasnovan na upravljanju kvalitetom, zaštitom životne sredine i bezbednosti na radu, sve u cilju zadovoljstva kupaca, zaposlenih i društvene zajednice. Poslovni sistem u sastavu ima i VEGAPHARM sa maloprodajnim objektima, koje ima i u Beogradu, distributivni centar u Nišu i otkupljen novi veliki poslovni prostor u kojem očekujemo dalje unapređenje rada ove ugledne kompanije.

bottom
top
Copyright © 2010 Regionalna privredna komora Valjevo/Karađorđeva 64/ Sva prava zadržana. Kontakt
Poslednja promena 17.02.2017. 08:41:57
bottom