Home

U fokusuPregled svih vesti iz komore...

10.05.2018                  Održan okrugli sto "Mehanizmi naplate potraživanja"

U saradnji Regionalne privredne komore Kolubarskog i Mačvanskog upravnog okruga i privrednog društva Lyceum iuris doo iz Beograda, danas je u Valjevu održan okrugli sto na temu pravno raspoloživih mehanizama za naplatu potraživanja. Najveći broj nenaplaćenih dugovanja potiče od neadekvatog upravljanja procesima naplate. Upoznavanjem svake pojedinačne faze, učesnici okruglog stola imali su mogućnost da se upoznaju sa znanjima kako bi uštedeli novac i ubrzali naplatu. Problem naplate potraživanja prevazilazi okvire današnjih primenjenih i prihvaćenih mehanizama. Učesnici su imali priliku da kroz direktnu diskusiju sa panelistima postave pitanja i pokrenu temu i podstaknu neka potencijalna rešenja i predloge.

Panelisti okruglog stola bili su Vladimir Vuković, viši sudijski saradnik u Osnovnom sudu u Valjevu i Damir Šite, javni izvršitelj. Okrugli sto u najvećoj meri okupio je predstavnike kancelarija javnih izvršitelja I predstavnike komunalnih preduzeća koja imaju velike problem u naplati potraživanja za izvršene usluge.

Lyceum Iuris nastao je kao inicijativa praktičara iz sfere prava, ekonomije, informacionih tehnologija i računovodstva, okuplja tim mladih entuzijasta posvećenih neupitnom imperativu profesionalnog razvoja.

bottom
top
Copyright © 2010 Regionalna privredna komora Valjevo/Karađorđeva 64/ Sva prava zadržana. Kontakt
Poslednja promena 17.02.2017. 08:41:57
bottom